‘Ocho apellidos catalanes’ la pel·lícula més vista

0
Ocho apellidos catalanes | Diari Català
Foto: Univeral Pictures International Spain

Amb 3,9 milions d’espectadors, ‘Ocho apellidos catalanes’ es posiciona com la pel·lícula més vista de l’any a Espanya

‘Ocho apellidos catalanes’ s’ha convertit en la pel·lícula més vista de l’any a Espanya, després d’haver recaptat més de 24,6 milions d’euros i haver portat a les sales de cinema a 3,9 milions d’espectadors des de la seva estrena, el passat 20 de novembre, segons ha informat aquest dimecres Universal en un comunicat.

La pel·lícula lidera el Top 5 de la taquilla espanyola del 2015, seguida per ‘Els Mínions’, ‘Jurassic World’, ‘Cinquanta Ombres d’en Grey’ i ‘Del Revés’.

Així, la cinta, dirigida per Emilio Martínez-Lázaro, es converteix en la cinquena pel·lícula espanyola més taquillera de la història d’Espanya, per darrere d”Ocho apellidos vascos’, ‘Lo impossible’, ‘Los otros’ i ‘El orfanato’.

‘Ocho apellidos catalanes’ està produïda per LAZONA i Weather Films AIE per a Telecinco Cinema, amb la col·laboració de Mediaset Espanya i està distribuïda per Universal Pictures International Spain.

El seu èxit està precedit pel que va aconseguir ‘Ocho apellidos vascos’, la pel·lícula espanyola més vista i més taquillera d’Espanya, que va acumular 56,2 milions d’euros i es va convertir en la segona pel·lícula amb més recaptació al país només per darrere d”Avatar’; i amb gairebé 9.5 milions d’espectadors es va convertir en la tercera pel·lícula més vista de la història a Espanya.

El conseller delegat de Telecinco Cinema, Ghislain Barrois, ha subratllat que és “una enorme satisfacció veure ‘Ocho apellidos catalanes’ en el rànquing de les pel·lícules espanyoles més taquilleres de la història” al costat d’altres títols de la seva factoria.

Per la seva banda, el director general d’Universal Pictures International Spain, José Luis Hervías, ha destacat que l’èxit de la seqüela d”Ocho apellidos vascos’ “ha sobrepassat la seva dimensió comercial” i s’ha convertit en un “fenomen social que ha aconseguit arribar a tots els racons d’Espanya”, i que ha situat un altre cop el cinema com “una de les principals alternatives d’oci”.