Onedrive redueix emmagatzematge per ordre de Microsoft

  0

  Onedrive redueix el seu emmagatzematge | Diari Català

  Microsoft ha decidit reduir dràsticament la capacitat disponible a Onedrive als seus usuaris.

  Una de les ofertes més atractives per disposar d’emmagatzematge en el núvol era la que oferia Microsoft amb la seva subscripció a l’Office 365. Per un preu que podia rondar els 70 euros per 5 llicències familiars, aquestes llicències anuals donaven accés a disposar d’espai il·limitat en Onedrive. Inicialment s’oferia 1 TB que després s’ampliava a 10 TB i finalment la capacitat augmentava segons l’usuari anava necessitant més espai.

  Avui Microsoft ha anunciat que cancel·la de manera unilateral aquesta característica i els subscriptors de l’Office 365 tan sols tindran accés a 1 TB de capacitat en Onedrive, disposant d’1 any de marge abans que la companyia elimini tots els arxius i dades que superin aquesta capacitat. La companyia es defensa dient que un limitat nombre d’usuaris utilitzaven aquest servei per fer còpies de seguretat de les seves pel·lícules i dades de PC, però sembla una excusa per sortir del pas, ja que és molt senzill que penalitzin a aquests usuaris en comptes de reduir les prestacions a la resta de clients.

  A mes a mes, els usuaris que vulguin pagar per emmagatzematge en Onedrive directament també perdran les opcions de 100 i 200 GB, quedant aquestes opcions reduïdes a una capacitat de tan sols 50 GB per a nous usuaris.

  Però encara hi ha més, sembla que algú en Microsoft està disposat a donar un cop dur al seu propi servei d’emmagatzematge en el núvol i també reduiran l’espai a tots els comptes gratuïtes de Onedrive, passant dels 15 GB actuals a tan sols 5 GB. A més, la promoció que augmentava en 15 GB l’emmagatzematge als que sincronitzaven les fotos dels seus smartphones també s’eliminarà i els nous usuaris no podran fer ús d’ella. La resta de promocions actives no es renovaran, però els usuaris que les tinguin podran seguir gaudint d’elles fins que caduquen.

  Els clients de OneDrive tindran 12 mesos per retirar els seus arxius abans que Microsoft els elimini. Aquests 12 mesos començaran quan la companyia apliqui els nous canvis a principis del 2016.

  Si teniu una subscripció d’Office 365 i no esteu d’acord amb aquest canvi de condicions, es pot sol·licitar la devolució de la part prorratejada import de la llicència anual. Teniu més informació sobre el procés en el següent enllaç: OneDrive FAQ. Sigui com sigui, no hi ha dubte que estem davant la conversió d’un dels millors serveis d’emmagatzematge en el núvol en un més del munt.