L’ONU denuncia Israel per “demolicions a gran escala” d’habitatges palestins

0
Palestins, Israel
El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki Moon. Foto: Europa Press

El govern d’Israel han accelerat el ritme de demolicions a Jirbet Tana, una població al sud-est de Nablus, al nord de Cisjordània

L’Organització de les Nacions Unides (ONU) ha emès aquest divendres una nota de premsa urgent denunciant Israel per les “demolicions a gran escala” portades a terme contra habitatges palestins a Cisjordània. Segons el comunicat, difós per l’Oficina d’Assumptes Humanitaris (UNOCHA), les autoritats israelianes han accelerat el ritme de demolicions a Jirbet Tana, una població al sud-est de Nablus, al nord de Cisjordània.

L’ONU ha assegurat que l’Administració Civil, l’agència del ministeri de Defensa responsable del territori, ha ordenat la demolició de 41 estructures a la zona, sota control militar i civil d’Israel, tal com recull el diari israelià ‘Jerusalem Post’.

Segons l’UNOCHA, les demolicions han deixat 36 persones sense casa, entre les quals hi ha onze nens. “12 de les estructures que han estat demolides havien estat subministrades per l’Autoritat Palestina i la Mitja Lluna Roja palestina com a assistència humanitària”, ha denunciat l’agència. “Una d’elles era un edifici que havia servit com a escola elemental per a nou estudiants”, ha afegit.

“Jirbet Tana és la llar d’unes 250 persones que depenen de la ramaderia i l’agricultura per sobreviure“, ha afegit l’agència. “A causa que els residents de Jirbet Tana necessiten pastures per al seu bestiar, la majoria no han tingut més opció que quedar-se a la zona. Com que la ubicació de la comunitat s’ha declarat ‘zona de foc’ per a propòsits d’entrenament, als residents se’ls han denegat els permisos d’edificació i han experimentat repetides onades de demolicions, l’última d’elles el 9 de febrer”, ha denunciat.