Un total d’11 persones han perdut la vida en el que va d’estiu a la costa de Catalunya, i els serveis de vigilància, salvament i socorrisme han realitzat uns 13 rescats diaris.

A les platges vigilades la mitjana diària és de tres rescats, havent-se produït 659 en les 226 platges catalanes vigilades, segons ha informat Protecció Civil de la Generalitat en un comunicat aquest dimecres.

A més, fins al 15 d’agost els serveis de socorrisme han realitzat 25.128 assistències sanitàries, gairebé la mateixa quantitat que en la temporada passada -25.159-, la meitat per picades de medusa i peixos esgarrapa.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha atès fins a aquesta data 689 trucades per emergències en platges, mentre que en tota la temporada de bany del 2015 ha rebut 885 trucades.

Les comarques amb més avisos són les del Barcelonès, Baix Llobregat i Garraf (Barcelona), Baix Camp (Tarragona), Selva (Girona), i el dia amb més trucades ha estat el 30 de juny, amb 32.

Protecció Civil ha remarcat la importància que els banyistes acudeixin a platges vigilades per obtenir una ràpida resposta en cas de necessitar ser assistit per una emergència.