Dotze morts en un atemptat contra un autobús militar a Tunísia

0
Atemptat a Turquia
EP: STRINGER TURKEY / REUTERS

El govern tunisià ha declarat l’estat d’emergència com a resposta

 

Un mínim de dotze persones han mort i moltes altres han resultat ferides a causa de l’atemptat perpetrat aquest dimarts contra un autobús de guàrdies presidencials a la capital tunisiana, segons ha confirmat el Ministeri d’Interior.

El Ministeri d’Interior tunisià ha fixat en dotze el nombre de morts, d’acord amb l’agència de notícies oficial TAP, tot i que altres mitjans de comunicació han elevat la xifra de víctimes mortals fins a 22.

El succés ha tingut lloc a l’avinguda Mohamed V de Tunis. Els testimonis han explicat que s’ha produït una forta explosió, tot i que no se sap si procedia d’una bomba col·locada a l’interior o d’un atac extern.

Com a primera mesura, les autoritats havien decidit reforçar la seguretat entorn de l’aeroport internacional de Tunísia-Cartago, que està obert, tot i que al principi la premsa local ha informat sobre el seu tancament.

Estat d’emergència

Les autoritats de Tunísia han anunciat la declaració de l’estat d’emergència i d’un toc de queda després de l’atemptat perpetrat aquest dimarts a la capital contra un autobús que transportava a guàrdies presidencials i que ha deixat com a mínim 12 morts.

El Ministeri de l’Interior ha confirmat que el Govern vol declarar un estat d’emergència per donar-los més autoritat a les forces de seguretat. El país magribí va aixecar el mes passat aquesta mateixa mesura excepcional, imposada després de l’atac contra un zona turística a Susa al juny.

Per la seva banda, el president de Tunísia, Beji Caid Essebsi, ha cancel·lat el seu imminent viatge a Europa i ha confirmat la imposició d’un toc de queda a la capital; els moviments estaran limitats fins a les 5.00 (hora local) de dimecres.