La nova aposta de la marca alemanya per l’electrificació es diu Opel Ampera-e

La marca alemanya llançarà un nou model elèctric l’any vinent, el qual rebrà el nom Opel Ampera-e i aportarà una carrosseria de cinc portes. A més de tenir una autonomia de llarg recorregut, tindrà també un preu assequible. Basat en l’experiència elèctrica desenvolupada amb l’anterior Ampera presentat al 2011, el nou Opel Ampera-e combina la mobilitat elèctrica amb l’avançada connectivitat i, segons la marca, un bon dinamisme de conducció.

Aquest Opel Ampera-e s’ha presentat a Bochum, Alemanya, on la presidenta i consellera delegada de General Motors (GM), Mary Barra, ha dit que “a GM i a Opel sempre hem estat convençuts que els cotxes elèctrics jugaran un paper fonamental en la mobilitat futura. La revolucionària tecnologia de l’Ampera-e és un pas endavant significatiu cap a la realitat d’aquesta visió. El nostre cotxe elèctric és una altra embranzida a la reputació d’Opel de fer l’enginyeria innovadora assequible a un gran nombre de clients”.

El creixement de les ciutats i la protecció del medi ambient reclamen noves formes de mobilitat i sistemes de propulsió alternatius. “Els vehicles elèctrics tenen el potencial de fer una significativa contribució a la protecció del medi ambient i a la reducció d’emissions”, afirmava el president i conseller delegat del Grup Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. “El nou Opel Ampera-e obrirà les portes a la mobilitat elèctrica trencant les barreres dels alts preus i l’escassa autonomia”.

Les compactes dimensions de l’Ampera-e s’han aconseguit gràcies al paquet de bateries pla que va muntat sota el terra interior del vehicle. Tot i així, Opel assegura un interior ample amb cinc places i un espai de càrrega del maleter comparable al d’un cotxe compacte equivalent.

L’Opel Ampera-e també oferirà el sistema de connectivitat i serveis personalitzats Opel OnStar, així com la connectivitat i les tecnologies d’entreteniment que integren els smartphones i altres dispositius electrònics a l’habitacle del vehicle.