De moment és només un prototip, però aquest Opel GT Concept ens fa somiar

Opel ja ens va avisar de les seves intencions i estàvem impacients per veure’l. Teníem ganes de saber com era i de si tota l’emoció dipositada en ell hauria valgut la pena. Mai es fàcil reviure a un mite, i la marca alemanya volia atacar aquest repte. I per fi ha arribat el dia, Opel ens presenta el seu nou projecte emocionant, divertit, diferent, únic i esportiu. De moment no és més que un prototip però aviat deixarà de ser-ho; aquí teniu el nou Opel GT Concept.

Opel aposta per un disseny únic i futurista que mostra un capó immens on s’amaga el seu motor central situat darrere de l’eix davanter i que provoca aquest allargament per tal que l’habitacle disposi de l’espai adient per als seus passatgers. Tot i les diferències, és un disseny molt semblant al del Mercedes AMG GT ja que, a més a més del capó, mostra una silueta allargada finalitzada per un cul caigut i molt refinat. El sostre es totalment panoràmic i els detalls en color vermellós li queden perfecte.

I si és espectacular en el seu disseny, també ho és en la seva mecànica. Sota el capó amaga un motor de tres cilindres d’un litre de cilindrada i turbo amb una potència de 145 CV i 205 Nm de parell màxim. Sí, no és gaire potent, de fet, el 0 a 100 km/h el faria amb 8 segons i arribaria fins als 215 km/h, però aquest Opel GT Concept no vol ser un cotxe ràpid i punt, vol transmetre emocions i, per això, aposta per un pes lleuger que no supera els 1.000 quilograms, la mateixa fórmula exitosa que, per exemple, utilitza Mazda amb el seu icònic descapotable MX-5.

Igualment, insistim, això és només un prototip i el model de producció que surti a partir d’aquí podria variar la mecànica però no el concepte. Esperem que aquesta intenció de la marca acabi en un Opel GT de carrer; es necessiten cotxes així.