Opel vol donar un pas endavant i ser més transparent

Un cop més, apareixen noves conseqüències directes de l’escàndol del software fraudulent de Volkswagen; no fa gaire us explicàvem que el Grup PSA Peugeot Citroën publicaria les dades de consums reals dels seus models, sent els pioners en realitzar aquesta pràctica, i, ara, s’hi ha afegit Opel que, a partir de l’estiu del 2016, publicarà de forma totalment voluntària (juntament amb les dades d’homologació de la normativa europea) les xifres de consum a partir del procediment WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) que s’apropa més a la realitat, un mètode que serà oficial a partir del 2017 substituint al cicle NEDC.

El primer model de la marca alemanya en agafar-se a aquesta mesura serà el nou Opel Astra, tot i que posteriorment s’aniran afegint els altres. Així mateix, Opel també assegura que estan treballant a consciència per reduir més els gasos que expulsen els cotxes, sobretot els ja famosos NOx que tanta mala fama han donat a Volkswagen.

“Els fets i discussions ocorreguts en les últimes setmanes i mesos ens mostren que hi ha moltes mirades al món de l’automoció i és el moment d’actuar sobre aquest tema. És obvi que l’escàndol sobre els motors dièsel és el punt d’inflexió. El món no és el que era abans. No podem ignorar això, i està en mans de la indústria de l’automòbil canviar la percepció d’aquesta nova realitat”, afirmava Karl-Thomas Neumann, CEO de Opel.

Sens dubte, des de l’escàndol de Volkswagen el món de l’automoció ha canviat i tot el que fa i deixa de fer es mira fins l’últim detall. Les emissions, els consums, els motors dièsel, etc. són els principals actors de la nova sèrie i, tal com diu el Neumann, la indústria de l’automòbil no es pot quedar amb els braços creuats, per això, iniciatives com aquesta de Opel, obren les portes d’un futur millor i transparent a l’automoció.