Les forces franceses realitzen operacions de seguretat a Tolosa, Grenoble i altres ciutats

Les forces de seguretat franceses han portat a terme diverses operacions durant la matinada d’aquest dilluns en el marc de les investigacions després dels atemptats perpetrats el divendres a la capital, París, que es van saldar amb la mort d’un mínim de 129 persones.

Segons els mitjans francesos, les operacions han estat realitzades a Tolosa, Grenoble, Bobigny i Jeumont, sense que de moment hi hagi informacions sobre el nombre de detinguts.

De moment han estat detingudes catorze persones per la seva presumpta vinculació amb els atemptats, la meitat d’elles a França. D’acord amb la premsa local, es tracta de membres del cercle pròxim d’Omar Ismail Mostefai, l’únic terrorista que ha estat identificat fins ara per les autoritats franceses.

A més, set persones més han estat detingudes a Bèlgica en el marc de les batudes que han fet les forces de seguretat en les últimes hores. Dos dels arrestats són ciutadans francesos que vivien a Brussel·les i Molenbeek, ha informat la Fiscalia belga.

França i Bèlgica han decidit formar un equip conjunt per continuar amb les indagacions per aquests atacs terroristes. Els investigadors francesos ja es troben a Brussel·les, ha detallat el Ministeri Públic belga.

L’estat d’emergència decretat divendres passat a França amb motiu dels atemptats té una durada estipulada per llei de 12 dies, més enllà dels quals el president de la República ha de presentar davant de la cambra legislativa una moció per a la seva extensió, segons la Constitució francesa.