Orange comprarà Jazztel per a créixer al mercat espanyol

0

Orange comprarà Jazztel per a créixer al mercat espanyol

La intenció és no augmentar el preu dels serveis

Sense amagar la seva satisfacció per “l’acceptació tan ràpida per part de la CNMV” i amb el desig de crear “una operadora convergent de referència a Espanya”, aquest dimecres alts càrrecs dOrange han explicat els detalls de l’OPA per Jazztel, recentment aprovada pel regulador borsàtil.

Gervais Pellissier, director general adjunt del grup Orange, ha definit la transacció com a “molt important perquè Espanya representa el segon mercat de l’entitat amb el 10% dels ingressos de l’empresa”. “És l’operació més gran d’Orange des de la nostra arribada al mercat espanyol l’any 1998 amb la compra d’Amena”, va indicar per a, just després, subratllar que és també “una molt bona noticia per a l’economia espanyola” i que “és el moment ideal per reforçar la nostra presència davant de la millora de les dades macroeconòmiques del país”.

Pellissier a més va pronosticar que “per Jazztel i Orange aquesta combinació de campions serà molt positiva per al mercat i els clients donat que hi haurà més capacitat d’inversió, millor servei i tecnologia”. També creu que són “bones notícies per als accionistes de Jazztel, el preu de 13 euros per acció suposa un 34% de prima sobre el preu mitjà de l’acció”.

Els detalls de l’OPA

L’OPA, que finalitza el vinent 24 de juny, significa valorar Jazztel en 3.400 milions d’euros, l’oferta està condicionada a l’acceptació del 51% del capital. Un cop conclosa l’OPA, no s’ha descartat una cotització conjunta, tal com indica Pellissier: “veurem com cotitzarem encara que això pot significar mesos o anys”, “diverses filials d’Orange ja cotitzen en borsa. Clar exemple són les de Polònia, Bèlgica, Senegal o Egipte”.

Per al directiu francès, no hi ha cap mena d’intenció per part d’Orange d’excloure de la cotització a les accions de Jazztel quan sigui liquidada l’oferta de compra a partir del 2 de juliol, a no ser que s’hagués d’executar una compra forçosa.

Els preus es mantindran

Jean Marc Vignolles, president d’Orange Espanya, ha assenyalat, en explicar l’operació i els detalls de la nova companyia que es crearà, que “Orange i Jazztel mantenen una bona dinàmica comercial que res té a veure amb la pujada de preus de Telefònica”. “Clar que volem créixer i que els nostres ingressos creixin. Però això vindrà d’un major ús dels nostres serveis i d’un augment del nombre de clients, més que de qualsevol pujada generalitzada dels preus”.

“S’ha d’entendre que el principal benefici que oferirem és un accés més ràpid i ampli en fibra i 4G dins d’un entorn més competitiu per a les ofertes convergents”, ha declarat Vignolles, tot i que “fa anys que els preus baixen, veiem una estabilització però no observem que hagi una pujada generalitzada de preus en un futur pròxim”.

El màxim directiu d’Orange a Espanya va mencionar en diverses ocasions que ambdues companyies s’han mantingut “en el camí de l’èxit comercial mitjançant el lideratge en banda ampla i mòbil i un esforç inversor en 4G de prop de 1.500 milions d’euros fins a 2017”. L’operadora francesa compta a Espanya amb dos milions d’usuaris de banda ampla fixa i va arribar a l’abril fins als tres milions de clients amb servei 4G.

Per la seva part, Jazztel ha aconseguit 275.000 nous clients i portar la fibra òptica fins a 3,7 milions de llars espanyoles, amb l’objectiu d’arribar fins a cinc milions abans de 2016.

A propòsit de la reestructuració, Pellissier ha indicat que Orange i Jazztel són “empreses molt complementàries”, a causa d’això “no esperem un gran impacte”. “Hem dit als sindicats d’Orange a França que hi hauria un màxim de 400 treballadors afectats” encara que, “avui dia i observant el dinamisme del mercat es tractaria d’una xifra de màxims”, perquè les necessitats de reestructuració “són mínimes”, ha assenyalat el directiu.