El crític Federico Navarro homenatja al conegut compositor

El crític musical Federico Navarro acaba de publicar Conexión Orbison. Más allà de Pretty Woman‘ (Lenoir Ediciones), una biografia del músic d’EE.UU. Roy Orbison, (1936-88), que pretén destacar la seva vida perquè no quedi oculta després dels seus majors èxits.

“Es coneixen més les cançons de Roy Orbison que el seu propi autor”, ha declarat Navarro a Europa Press, i ha posat com a exemple ‘Oh, Pretty Woman‘ i ‘You Got It‘, motiu pel qual considera necessari explicar la seva veu i el seu talent com a compositor, més enllà de les seves cançons.

L’autor ha destacat que Orbison va tenir els seus majors èxits quan el rock clàssic dels anys 50 finalment “va haver d’enfrontar-se a la British Invasion“, és a dir, a l’èxit de Beatles, els Kinks, Pink Floyd, els Stones i els Doors.

Navarro corrobora la versió que el compositor estava ple de talent i que la seva vida va estar marcada per la mala sort, però matisa que limitar-se a aquesta imatge “seria esgarrapar la superfície, anar a el fet fàcil”, i entra en la seva vida.

Els 14 capítols del llibre, que es presentarà divendres a l’Fnac Triangle de Barcelona, expliquen la seva vida a través de les connexions amb altres artistes importants en la seva trajectòria, com Elvis Presley i George Harrison, i inclou una discografia comentada i les pel·lícules on apareixen les seves cançons.