Oriol Aspachs assegura que el totxo ja està en fase expansiva

0
200 delegats de CCOO, UGT, Csica i Cic
EP: Caixabank

Segons Oriol Aspachs l’ajust del sector immobiliari està fet

El director de Macroeconomia de CaixaBank Research, Oriol Aspachs, ha assegurat que “l’ajust del sector immobiliari està fet” i es troba ja iniciant la “fase expansiva”.

Així ho ha indicat durant la jornada ‘Perspectives econòmiques 2016 i tendències del sector immobiliari‘ organitzada conjuntament amb Societat de Taxació, en què ha indicat que hi ha regions en les quals l’estoc d’habitatges sense vendre es troba ja en el punt d’equilibri, de manera que, si es manté l’actual tendència de les compravendes, “l’any que ve hi haurà manca d’oferta”.

En aquest context, ha assenyalat que, “en els pròxims trimestres, o veiem un important repunt de la inversió en aquests llocs, o es produiran augments de preus”.

“L’ajust del sector s’ha fet i fins i tot podrem veure sorpreses molt positives en els pròxims trimestres en algunes regions”, ha insistit.

El sector bancari no només es troba preparat per finançar el pròxim cicle expansiu (en el ‘totxo’), sinó que ho està fent

Així doncs, Aspachs ha recalcat que el mercat immobiliari és heterogeni i no avança a la mateixa velocitat en totes les regions.

Per exemple, ha assenyalat que “a les zones on hi ha menys estoc és on menys creixen les compravendes i els visats“.

Darrere d’aquest canvi de direcció en el ‘totxo’ espanyol, està la “sorprenent recuperació de la feina”, que ha quantificat en mig milió els nous llocs de treball aquest any i d’entre 400.000 i 500.000 addicionals el 2016, així com els “importants guanys de competitivitat” de l’economia espanyola a través de la reducció de costos laborals.