Oriol Junqueras dimiteix com alcalde de Sant Vicenç dels Horts

0
Junqueras independència
El president d'ERC, Oriol Junqueras. Diari Català (Foto: Europa Press)

L’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha anunciat la seva dimissió, que es farà efectiva el 29 de desembre

Després d’onze anys en política local, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha presentat la seva dimissió com a alcalde de la seva localitat, Sant Vicenç dels Horts, per Twitter i en un comunicat emès per l’ajuntament. El pròxim 29 de desembre se celebrarà un ple extraordinari on es decidirà qui substituirà Junqueras.

L’encara alcalde de Sant Vicenç dels Horts ha anunciat que vol dedicar-se i centrar els seus esforços en “l’etapa històrica que que està vivint el país, que camina ferm cap a la independència i cap a una societat més pròspera i justa socialment”.

Aquesta tasca de servei públic no l’estic abandonant, perquè des de la política nacional continuaré treballant i dedicant-m’hi en cos i ànima a la millora dels vicentins i de tots els ciutadans de Catalunya”, ha declarat Oriol Junqueras.

Aquesta decisió es pot emmarcar dins el procés de negociacions que encara s’està portant a terme entre JxSí i la CUP, on Junqueras seria un dels candidats a presidir una de les comissions de govern. Aquestes comissions formarien, en conjunt, la Presidència de la Generalitat i seguirien endavant si la CUP ratifica l’acord el pròxim diumenge 27.

En el ple extraordinari de l’ajuntament, el dia 27, qui té més possibilitats de sortir com a nova alcaldessa és Mayte Aymerich, l’actual primera tinent d’alcalde de la localitat.