El campionat d’enduro, EnduRoc Burn 2015, va reunir més de 600 participants i al voltant de 2.000 persones

Les Comes (Súria), es va convertir per sisè any consecutiu al bressol de l’enduro al nostre país amb la celebració de la Enduroc Burn 2015, on més de 600 participants entre aficionats i professionals es vab reunir per a celebrar aquesta gran festa de l’enduro.

608 inscrits, entre aficionats i professionals, van recórrer el circuit de 37 quilòmetres del EnduRoc Burn que Pep Vila i el seu equip havien dissenyat per a posar a prova els pilots més experimentats.

Durant la jornada de dissabte, es va poder gaudir de la “Superpole”, on els pilots amb els 40 millors temps del tram cronometrat de la volta de reconeixement es van veure les cares en una cursa on ho van donar tot per aconseguir la victòria i on finalment es va proclamar vencedor Josep Garcia amb l’equip Husqvarna. Els altres 4 guardonats de la Superpole van ser Oriol Mena (Beta), Jordi Quer (Beta), Joan Jou (Yamaha) i Jordan Curvala (Sherco).

Oriol Mena suma la seva 4ª victòria al EnduRoc Burn i es consolida com el gran vencedor d’aquest campionat

Oriol Mena guanya el 6è EnduRoc Burn | Diari Català
Oriol Mena (Beta) Foto: Marc Forn

Diumenge va tenir lloc la cursa EnduRoc (Race of Champions), on van córrer alguns dels millors pilots del panorama nacional. Oriol Mena, es va proclamar vencedor de la Enduroc Burn 2015 realitzant una espectacular remuntada després que sortís l’últim per un problema en la sortida. Joan Jou amb Yamaha va quedar en segona posició, Ramon Quer amb la seva Beta, tercer, Jordi Quer amb Beta ha estat quart i Sergi Casany ha estat cinquè amb una KTM.

L’última cursa de la jornada i la més multitudinària la va protagonitzar la categoria d’Amics, on més de 300 participants van fer una sortida espectacular per recórrer les 2 voltes al circuit. Finalment Didac Planas va ser el vencedor del scratx d’amics, Sergi Leon va ser segon, el campió del món de Superbikes, Carles Checa, va ser tercer, Edgard Garcia va ser quart i Albert Murillo va acabar en la cinquena posició.

Ramon Quer s’ha proclamat amb la seva Beta, vencedor per punts del campionat Super Enduro Challenge

Oriol Mena guanya el 6è EnduRoc Burn | Diari Català
Ramon Quer (Beta) Foto: Marc Forn

El EnduRoc Burn 2015 va ser l’última i decisiva carrera del Superenduro Challenge, on els participants que van córrer les 3 curses del campionat (Bassella Race 1, Motorland X-Race i Enduroc Burn) van competir per temps per aconseguir la victòria. Finalment va ser Ramon Quer va ser qui va guanyar sobre la seva Beta aquest campionat, demostrant una gran regularitat en les tres carreres (dos tercers i un quart lloc). El pilot de Súria Josep Garcia que en la primera jornada va guanyar la Superpole va tenir problemes amb la seva moto i no va acabar el EnduRoc, quedant-se sense puntuar en aquesta última carrera del campionat i quedant finalment en la segona posició per punts. La tercera, quarta i cinquena posició va ser per a David Adrià, Carles Quer i el francès Jordan Curvalle respectivament.

Font: clicant aquí