Oriol Pujol negocia entrar a presó per evitar el judici pel cas ITV

0
Oriol Pujol blanqueig
Els germans declararan sobre el presumpte blanqueig de capitals | Duaru Català (Foto: Europa Press).

L’exsecretari general de Convergència vol evitar el judici pel cas ITV i desvincular la seva dona de la trama a canvi de la presó

L’exsecretari general de Convergència i fill de l’expresident Jordil Pujol, Oriol Pujol, estaria disposat a entrar a presó temporalment a canvi d’evitar el judici pel cas de les ITV i poder treure a la seva dona de l’acusació. Segons TV3, els advocats de Pujol ja han negociat amb la Fiscalia un possible acord.

La pena que acceptaria Oriol Pujol seria de dos anys i tres mesos, per la qual cosa no podria evitar la seva entrada, tot i que l’acusació – exercida pel sindicat d’extrema dreta Manos Limpias – demana 11 anys i vuit mesos. A l’exsecretari de Convergència se l’ha imputat per suborn, tràfic d’influències i falsedat documental

Aquesta investigació vol esclarir si Oriol Pujol va participar o no en una trama empresarial que intentava arreglar els concursos de concessió d’estacions d’ITV i que va començar investigannt-se a Galícia. Se sospita també que va fer ús de la seva influència política per afavorir un amic, tal i com indiquen alguns missatges interceptats, i que les comissions s’haurien cobrat a través de l’empresa d’Anna Vidal, la seva dona.

Encara queda que l’acord sigui ratificat per Manos Limpias, ja que és l’acusació popular i no basta només amb la defensa de Pujol i la Fiscalia. Segons explica TV3, Manos Limpias creu que rebrà l’oferta en pocs dies i que la valorarà però que demanarà a Pujol que reconegui els delictes, penediment i reparació econòmica dels danys.

L’anunci de la possible entrada a presó d’Oriol Pujol coincideix amb un altre, que es va publicar ahir a El Periódico: el gestor de la família Pujol, Josep Maria Pallerola, va afirmar davant el jutge que Marta Ferrusola, mare d’Oriol Pujol, va treure diners d’Andorra quan Jordi Pujol encara era president de la Generalitat.