Oshkosh JLTV, la nova arma d’EE.UU.

0

Oshkosh JLTV és la nova bèstia de l’excèrcit d’Estats Units

Fa trenta anys que van arribar els primers i llegendaris Humvee a les forces militars d’Estats Units i com tot en aquesta vida, necessitaven un reemplaçament. Segons la firma que ha guanyat el nou contracte, Oshkosh, els models anteriors s’han demostrat vulnerables enfront a les mines terrestres i altres artefactes menys tecnològics (casolans), un detall que els nous Oshkosh JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) si protegeixen. L’empresa en qüestió ha firmat amb les Forces Armades d’Estats Units fins a l’any 2022 amb una possible ampliació fins al 2040. Les primeres 17.000 unitats suposen 400.000 dòlars cada una i quan s’arribi al 2040 estarem parlant d’un total de 30.000 milions de dòlars i més de 50.000 unitats.

A diferència de l’anterior, aquest nou model equipa l’última tecnologia i està dotat del denominat Core Protection 1080, que aconsegueix dissipar l’ona expansiva d’un atac terrestre (als baixos del vehicle). A més a més la seva carrosseria porta un blindatge permanent a les zones més vulnerables i que no tenen protecció en l’actualitat. Però els cotxes militars no només compten amb sistemes de defensa sinó que disposen d’un arsenal armamentístic digne d’una pel·lícula del futur. En definitiva, aquest Oshkosh JLTV va ben preparat per sobreviure a totes les batalles del planeta.

Oshkosh JLTV, la nova arma de EE.UU.Sis metres de llarg, dos metres d’alçada i amplada i 6.400 kg de bèstia que munta un motor turbodièsel de General Motors, basat en el 6.6 V8 que porten models com el Chevrolet Silverado Heavy Duty. La caixa automàtica compta amb reductora. Els 300 CV que mouen el nou col·lega militar dels EE.UU. ofereixen una velocitat màxima de 120 km/h i admeten fins a 2.300 kg addicionals. Per poder circular pels inferns de les guerres, la suspensió TAK-4i regulable es mou fins a 508 mm a totes quatres rodes, per tant no hi haurà obstacles que se li resisteixin

La idea de parlar d’un cotxe militar pot agradar o no però, sens dubte, impressiona.