Arnaldo Otegi ATA
Arnaldo Otegi, en una foto d'arxiu | Foto: Europa Press

Malgrat tot, el candidat d’EH Bildu a lehendakari ha assegurat que seguirà “fent campanya fins al pròxim 25 de setembre, digui el que digui el Tribunal Constitucional”.

Ha afegit que és “el candidat de la gent d’aquest país”, i el futur d’aquest depèn “només dels ciutadans d’aquest país” que “han decidit que sigui candidat i això serà fins al final”.

Otegi ha pres part aquest dimarts al Palau Miramar de Sant Sebastià de la presentació de la número dos en les llistes d’EH Bildu per Guipúscoa, la periodista Maddalen Iriarte, un “honor i un plaer”.

A preguntes dels periodistes sobre la seva possible inhabilitació, el líder d’EH Bildu ha reiterat que està “absolutament convençut” que estarà al Parlament basc, tot i que alguns ho interpretin com “una provocació com un interès per crispar el debat polític”, i ha afegit que “no hi ha pla B”.

Segons la seva opinió, “allò important no és fer el debat ‘Arnaldo Otegi sí, Arnaldo Otegi no’; el debat és ‘democràcia sí o democràcia no‘”.

A més, ha criticat que el ministre de justícia en funcions, Rafael Catalá, “diu, des de la seva posició a l’executiu, el que resoldrà el poder judicial”, anul·lar la candidatura, cosa que és “motiu per a l’escàndol”.

Front a això, ha apuntat que a ell l’han elegit com a candidat “els homes i dones d’EH Bildu” i “només hi ha una manera en termes jurídics d’impedir” que pugui presentar-se a les eleccions autonòmiques basques que és “fent trampa, desdient tota la jurisprudència de l’Audiència Nacional i del Tribunal Constitucional”.