Ott Tanak, i el seu futur al WRC

0
WRC notícies - Diari Català
Ott Tanak
WRC notícies - Diari Català
Ott Tanak

Ott Tanak ha admès que el seu futur al WRC està en perill

Encara que el pilot estonià no creu que hagi pogut fer res més en el campionat per convèncer als seus superiors que mereix una temporada completa en el pròxim campionat.

El piloto del M-Sport World Rally Team ha obtingut bons i dolents resultats aquesta temporada i actualment es troba dècim en el campionat de pilots del WRC.

El seu millor resultat al 2015 ha estat la tercera plaça a Polònia, però la seva última participació en el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada es va saldar amb altre defraudant cap de setmana quan es va sortir al TC11. Fins al moment, l’estonià era tercer després que la jornada del divendres es disputés, majoritàriament, sobre trams de terra.

Amb tan sols el Rallye de Gal·les per disputar-se abans de finalitzar la temporada, Tanak ha dit a wrc.com, que encara està a l’espera de concretar els seus plans per al 2016. “No sé res de 2016. Encara hem de córrer a Gal·les i haurem de fer-ho el millor possible. Després veurem si aconseguim un volant o no per l’any que ve”.

L’equip M-Sport es manté hermètic sobre la seva decisió final sobre els pilots que disposaran dels seus Ford Fiesta RS WRC al 2016. En absència d’un patrocinador principal, una de les opcions de l’equip és seguir amb Ott Tanak i Evans. Si més no, si es milloren els ingressos per part dels patrocinadors, podria permitir-se el luxe de fitxar a un pilot amb millor palmarès al WRC.

WRC notícies - Diari Català
Ott Tanak

Però Ott Tanak es pren amb filosofia la seva situació actual. A pesar que es troba 18 punts per darrere del seu company d’equip, Elfyn Evans, en la classificació del WRC i que ha marcat quatre zeros des de principi de temporada.

Va declarar: “El que hagi de venir, vindrà, sabem que hem donat el màxim. El nostre màxim és on estem, aquest és el nostre lloc en aquest moment”.

La temporada 2015 ha estat la segona de Ott Tanak amb el M-Sport World Rally Team. La primera va ser al 2012, quan va ser despatxat després de la campanya per algunes actuacions decebedores. Va retornar de nou a l’equip a l’inici d’aquest any després de passar 2013 i 2014 guanyant experiència i millorant el seu pilotatge.

Font i fotos: www.wrc.com