Owen Smith presenta candidatura per liderar el Laborisme britànic

0
Owen Smith Reuters
El diputat laborista Owen Smith | Foto: Reuters

El diputat ha presentat aquest dimecres candidatura per substituir a un discutit Jeremy Corbyn al capdavant del Partit Laborista

El diputat britànic Owen Smith ha confirmat aquest dimecres la seva candidatura per substituir Jeremy Corbyn com a líder del Partit Laborista, ja que considera que l’actual dirigent no pot portar a la formació a la victòria durant les pròximes eleccions parlamentàries.

Smith se suma així a una carrera de la qual ja forma part la també diputada Angela Eagle i que va començar en conèixer-se els resultats del referèndum del 23 de juny, quan una majoria de britànics va votar a favor de la sortida del país de la Unió Europea.

Quan ha fet el seu anunci, Smith ha evitat criticar frontalment Corbyn i fins i tot ha defensat algunes de les seves polítiques, com la lluita contra l’austeritat, però ha al·legat que no és el líder que el partit necessita. “No és qui pot guiar-nos a unes eleccions i aconseguir una victòria per als laboristes”, ha assegurat.

“La classe treballadora no es pot permetre un dia com el d’avui, en què els ‘tories’ estan destapant ampolles de xampany i celebrant la seva coronació mentre la perspectiva d’un govern laborista sembla tan distant”, ha afegit, en al·lusió a l’arribada de Theresa May a Downing Street.

Smith confia que les actuals discrepàncies internes puguin resoldre’s sense una “competició perjudicial i divisòria” per al partit, que encara ha de tancar el calendari d’un procés en què també hi haurà Corbyn, elegit el setembre del 2015.