El líder de Podemos es mostra molt optimisme i destaca les cessions del seu partit davant Pedro Sánchez

“Si per a que hi hagi un govern a la valenciana la meva presència és un obstacle, renuncio a estar en aquest govern”. Així de contundent ha començat el líder de Podemos, Pablo Iglesias, la roda de premsa posterior a la trobada que ha mantingut amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez. En un to molt més conciliador, Iglesias s’ha mostrat “content” després d’una reunió d’aproximadament dos hores amb el líder socialista.

“Veiem en el programa del PSOE molts punts per l’acord”, ha explicat Iglesias, que ha anunciat que liderarà l’equip negociador que iniciarà un “diàleg constant” amb els socialistes. Que ell sigui el líder d’aquesta negociació, però, no vol dir que Íñigo Errejón, número dos del partit amb el qual manté certes discrepàncies, no serà present en aquestes negociacions. “Conto amb tot l’equip”, ha deixat clar el líder de Podemos, que en cap moment ha volgut parlar de noms respecte a qui podria ser el seu substitut al capdavant d’aquesta vicepresidència del govern que encara reclama el partit ‘morat’. “No és el moment de parlar de noms sinó de programes”, ha considerat.

Un altre dels anuncis importants durant la seva compareixença a la sala de premsa del Congrés dels Diputats ha estat la seva predisposició a una reunió a tres entre ell, Pedro Sánchez i Albert Rivera, líder de Ciutadans. La intenció d’Iglesias, però, és “convèncer a Ciutadans de que s’abstingui o voti a favor d’un govern de coalició progressista” i descarta totalment que sigui Podemos qui s’abstingui respecte el pacte PSOE – C’s “que s’ha demostrat no serveix com a pacte de govern”, tal com ha valorat Iglesias.

Malgrat encara no hi ha acord de govern, el diàleg més fluid i la predisposició d’Iglesias a cedir en temes importants com la seva presència en aquest hipotètic Executiu, podria facilitar l’entesa i deixa la pilota en la teulada de Ciutadans, que haurà de decidir si cedeix protagonisme per arribar a un acord o s’arrisca a presentar-se en uns nous comicis com el culpable d’haver-los provocat.

 

Compartir
Article anteriorDolors Miquel no anirà a judici pel seu ‘Mare Nostra’
Article següent“Estem més a prop d’un acord de govern que de repetir eleccions”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]