Iglesias creu que Ciutadans i PSOE facilitaran la investidura

0
Pablo Iglesias Congreso Diputados
Pablo Iglesias al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

El líder de Podemos considera que quan s’apropi l’escenari d’unes terceres eleccions C’s canviarà l’abstenció per un ‘sí’ i el PSOE s’abstindrà

La reunió entre el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i el rei Felip VI ha servit per certificar el ‘no’ dels morats a Mariano Rajoy. Durant la reunió entre ambdós, Iglesias ha confirmat al monarca que l’única alternativa de govern que té en ment és un acord amb el PSOE, cosa que, d’altra banda, veu bastant complicat tot i que acusa als socialistes de ser els que impedeixen aquest possible acord. “Crec que hi ha moltes reticències al PSOE per un pacte amb Unidos Podemos”, ha denunciat Iglesias, que malgrat obrir la porta a “escoltar la oferta que el PSOE ens pugui fer”, ha confirmat que, actualment, “no existeix cap conversa” entre els partits per explorar una possible alternativa de govern. En aquest sentit, el portaveu del PSOE, Antonio Hernando, descartava aquesta possibilitat.

Pablo Iglesias, que ha reconegut haver conversat amb Felip VI sobre la votació d’aquest dimecres al Parlament, ha fet referència a Catalunya per exemplificar per què el PSOE té cada cop més difícil poder arribar a un acord d’investidura per Pedro Sánchez. “El PSOE té més difícil que abans un acord d’investidura amb JxSí”, ha pronosticat Iglesias.

Davant la situació de bloqueig institucional que es preveu si cap partit canvia el seu posicionament, Iglesias ha descartat del tot unes terceres eleccions. “Si avancem a unes terceres eleccions, crec que Ciutadans canviaria la seva abstenció a un sí”, valora el líder de Podemos, que considera aquest canvi “l’excusa que necessita el PSOE per abstenir-se en la investidura de Rajoy”. En aquest sentit, preguntat per si el fet que Rajoy doni un pas enrere pot ajudar a desembussar la situació, Iglesias s’ha mostrat escèptic i continua advertint que, malgrat “molts sectors del PSOE prefereixen un govern del PP que un dels socialistes amb Podemos”, el “govern progressista” és l’única alternativa. Una alternativa, però, per la que cal comptar amb ERC i PDC, hores d’ara una possibilitat complicada.

 

Compartir
Article anteriorRomeva aposta pel referèndum per l’estiu de 2017
Article següentSánchez convida Rajoy a entendre’s amb els seus “potencials aliats”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]