Pablo Iglesias: “La millor solució passa per un referèndum”

0
Pablo Iglesias Podemos
Pablo Iglesias, atenent a mitjans | Foto: Europa Press

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha tornat a mostrar el seu compromís amb la celebració d’un referèndum a Catalunya

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha tornat a reafirmar el seu compromís i el de la seva formació respecte d’un referèndum a Catalunya. En una entrevista a Televisió Espanyola (TVE) ha afirmat que “no volem que Catalunya marxi i apostem per un nou encaix constitucional, però som demòcrates i pensem que la millor solució passa per un referèndum”.

Iglesias ha recordat durant l’entrevista i posteriorment durant la tertúlia que l‘Estat espanyol disposa de mecansimes legals per engegar un referèndum sobre la independència de Catalunya des del Govern central. Ha remarcat que el problema amb la consulta és de “voluntat política” i no un tema legal. “Les lleis s’han d’adaptar d’alguna manera a la voluntat democràtica”, ha dit.

A la preocupació dels tertulians de que si el ‘No’ perdia el referèndum, Catalunya es podria independitzar, el líder de la formació morada ha contestat que “qui assumeix la democràcia, assumeix la democràcia. No la pots assumir només si estàs convençut que la teva opció guanyarà”.

Pablo Iglesias ha reiterat que el que va encallar les negociacions amb el PSOE després del 20-D no va ser el referèndum de Catalunya, tal i com es venia dient i com va recordar el Secretari General socialista, Pedro Sánchez, al Cercle d’Economia la setmana passada. Segons el líder de Podemos, el “problema fonamental” van ser els polítiques econòmiques que va presentar el PSOE a causa de la influència de Ciutadans.