Pablo Iglesias: “Podem és l’únic partit que pot garantir la unitat d’Espanya”

0
Pablo Iglesias 20D pactes
Pablo Iglesias, comentant els resultats del 20D | Foto: Europa Press

Iglesias afirma que Podemos conversarà amb qui calgui sobre pactes però torna a insistir en les condicions que posa el seu partit a la taula

 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que el seu partit “és l’única força política que pot garantir la unitat del país”, ja que, com ha destacat, la formació “entén” la “diversitat” d’Espanya. “No és que hi hagi una exigència o una altra, sinó que és la realitat històrica d’Espanya després de com s’ha votat a les últimes eleccions“, ha argumentat Pablo Iglesias.

Respecte a la possibilitat de pactes amb altres partits polítics, Iglesias ha assegurat que tenen els braços oberts i estan disposats a conversar amb qui calgui, però ha posat com a condició que “alguns, com a primera mesura, haurien de fer que tots els membres del partit que pertanyen a consells d’administració d’empreses estratègiques en surtin o lliurin el carnet del partit”.

A la seva visita a Zamora Iglesias ha apuntat que la prioritat ara mateix de Podem no són els possibles pactes, sinó tirar endavant l’anomenada Llei 25, una proposició que presentaran el pròxim 13 de gener per abordar l’emergència social que existeix a Espanya. “Això és ara la nostra prioritat fonamental, i esperem que tots els partits hi responguin, perquè creiem que no hi ha excusa per assumir el rescat de tots els ciutadans espanyols que estan patint. Esperem que la resta de forces polítiques estiguin a l’alçada”, ha desitjat.