Pablo Iglesias es reuneix amb la militància per defensar el seu model de Podemos

0
Pablo Iglesias i el seu model
Pablo Iglesias busca el suport de les bases al seu model de Podemos | Foto: Europa Press

La vigília del Consell Ciutadà el secretari general busca suports davant la disputa interna que manté amb l’actual número dos, Íñigo Errejón

Pablo Iglesias protagonitza aquest divendres a Madrid un acte amb militants en què reivindicarà la seva idea del que ha de ser Podem, en un clar intent d’aconseguir el suport de les bases amb vista al debat intern sobre el futur del partit que la direcció nacional reprèn aquest dissabte a la reunió del Consell Ciutadà Estatal. “Volia abans veure’m amb la militància i amb els cercles. Crec que el protagonisme de la militància i dels cercles és absolutament crucial per al moment que viu Espanya i per al moment que està vivint Podem”, assegura Iglesias un missatge en vídeo difós en les xarxes, en què crida a participar a l’acte.

La trobada es farà als cines Palafox de Madrid a partir de les 19.00 hores i tindrà format de míting, tot i que en un primer moment el secretari d’Organització, Pablo Echenique, ha informat que l’objectiu d’aquest acte era mantenir un intercanvi d’idees amb els militants. Finalment, l’esdeveniment servirà per a que Iglesias expliqui davant de les bases la seva posició en el debat intern que un dia més tard abordarà el Consell, el primer que tindrà lloc des de juliol i, per tant, des que es revifessin fa unes quantes setmanes les tensions internes entre els partidaris de les tesis del líder ‘morat’ i els del secretari Polític, Íñigo Errejón.

Mentre que Iglesias defensa un Podem que no busqui assemblar-se a la societat sinó que segueixi aspirant a canviar-la, i que anteposi l’objectiu de “cavar trinxeres a la societat civil” al d’aconseguir “respectabilitat en les institucions”, Errejón defensa que realment no ha d’haver “contradicció” entre les dues escales i aposta per treballar amb un peu en les institucions i un altre al carrer, sense prioritzar un o un altre.

“Hauria molts que ens voldrien veure domesticats o dòcils, i hem de respondre’ls amb seguretat. Som una força política al servei de la gent i quan veiem un cop de règim per fer president a Mariano Rajoy, a nosaltres ens toca dir que anem a estar allà on ens toqui estar, en les institucions o en els moviments socials”, reivindica Iglesias en el seu vídeo de crida a l’acte d’aquest divendres.

 

Estar amb els moviments socials

Iglesias també aprofitarà la seva trobada amb la militància per donar difusió a la iniciativa ‘Vamos’, una campanya que va llançar fa una mica més d’una setmana al costat dels seus més pròxims col·laboradors -com Irene Montero o Rafael Mayoral-, en què, com a mínim de moment, no participa ni Errejón ni cap dels dirigents afins a les seves tesis.

Segons informa el líder de Podem, aquesta campanya, que té com a objectiu construir “fraternitat popular en cada poble” i crear “espais d’acció col·lectiva que responguin a les necessitats de la gent i dels territoris”, començarà el 17 d’octubre. “Anem a reivindicar que cap família es pugui quedar sense llum i calefacció aquest Nadal”, defensa.