El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat després de la seva reunió amb el Rei que s’ofereix a formar govern amb PSOE i IU

El Secretari General de Podem, Pablo Iglesias, ha sentenciat que és moment de “parlar de governs, d’equips i de tasques, i nosaltres no debatim línies vermelles” ja que “Espanya no es pot permetre esperar a Rajoy”. La idea d’Iglesias es formar un govern on Pedro Sánchez sigui president i on Izquierda Unida també hi participi.

Pablo Iglesias també s’ha oferit per ocupar la vicepresidència d’aquest possible govern: “he d’assumir la vicepresidència del Govern del canvi”. “Volem formar un executiu plural amb una composició proporcional d’acord als resultats del passat 20 de desembre”, ha afegit. Aquest Executiu, ha dit, a banda de ser plural haurà de ser paritari.

“Estem patint una pressió enorme per a què el PSOE no governi amb nosaltres: no tinguin por, la gent vol canvi”, ha afirmat el líder de Podem. Amb aquesta afirmació, queda clar que Iglesias posa el seu partit a disposició total dels socialistes per formar una alternativa real al Partit Popular i Rajoy, per la qual cosa si Sánchez i els seus diuen que no, la responsabilitat recaurà sobre ells i no tant sobre la formació morada.