Pablo Iglesias vol parlar amb Sánchez sobre Catalunya

0
Pablo Iglesias de Podem - Diari Català
Pablo Iglesias líder de Podem

Iglesias abordés el conflicte català amb Sànchez per saber la seva postura

El líder de Podem, Pablo Iglesias vol parlar amb Sánchez , així ho ha avançat i mantindrà una conversa telefònica amb el secretari general del PSOE, i s’ha mostrat disposat a parlar sobre Catalunya amb tothom, fins i tot amb el “búnquer”, paraula amb la qual s’ha referit al front contra la independència liderat per PP i integrat pel PSOE i C’s.

Iglesias, l’organització del qual s’ha exclòs del bloc que conformen aquests tres partits, ha incidit que durant la reunió mantinguda aquest divendres amb el president del Govern, Mariano Rajoy, no van estar d’acord en res, però que la trobada va ser cordial i va servir per demostrar que els responsables de Podem estan disposats a parlar sempre amb tots.

El dirigent nacional, que ha assistit aquest dissabte a Segòvia a una reunió del comitè de campanya, ha valorat a més que Rajoy “rectifiqués” i accedís a dialogar amb el seu partit malgrat les diferències entre tots dos, i ha considerat aquest pas com un reconeixement per part del president que Podem és el seu adversari principal i que a Espanya no es pot fer política sense parlar amb aquesta organització.

Durant la reunió, segons ha relatat Iglesias, aquest ha explicat a Rajoy que l’immobilisme no ajuda en la qüestió catalana i que si hi ha un partit que ha contribuït a la ruptura d’Espanya aquest és el PP, que ho ha fet a través de la recollida de firmes contra l’Estatut o “pressionant” el Tribunal Constitucional.

EL PP, “FÀBRICA D’INDEPENDENTISTES”

“Li vaig dir que el seu partit és una fàbrica d’independentistes i que l’únic partit que pot garantir en àmbit estatal la unitat d’Espanya des del respecte i la diversitat és Podem“, ha recordat.

Iglesias s’ha reconegut “entristit” perquè s’hagi format una col·lació de tres partits, liderada pel PP, que segueix apostant per l’immobilisme, posició que és, segons la seva opinió, el que ha portat el país al “desastre”.

Respecte a això, ha incidit que Podem aposta pel futur, el diàleg i la força del país en la diversitat.

El dirigent nacional ha acusat el PSOE d’arribar tard, ja que els problemes d’Espanya amb Catalunya “no es resolen portant el Senat de Madrid a Barcelona, sinó amb una reforma constitucional seriosa”.

“Nosaltres plantegem que s’ha de reformar, no només canviar-lo de lloc, ara no serveixen les solucions cosmètiques, sinó assumir que per parlar de Catalunya s’ha de parlar d’Espanya”, ha expressat en declaracions recollides per Europa Press.

PSOE, ALIAT DEL PP

Iglesias, que després de la reunió amb Rajoy té prevista una conversa telefònica aquesta tarda amb el líder socialista, Pedro Sánchez, ha lamentat que el PSOE s’hagi convertit en un “aliat del PP”.

En aquest sentit, ha considerat “terrible”, entre d’altres assumptes, que tots dos posessin en risc la sobirania del país canviant l’article 135 de la Constitució.

El responsable de Podem ha recordat que durant la trobada amb Rajoy es van abordar molts altres temes al marge de Catalunya, com la història d’Espanya, les eleccions als Estats Units, Síria, Líbia, les relacions entre Europa i Rússia o la corrupció.

Sobre aquesta última, ha considerat que el problema no és la quantitat de “pomes podrides” que s’acumulen en partits com PP, PSOE o CDC, sinó que aquesta s’hagi convertit en una forma de govern en què manen els que no es presenten a les eleccions, els que cobren percentatges del 3 % o els que paguen partits polítics per aconseguir concessions administratives.