Registre a Ushuaia, d'Eivissa | Diari Català

L’Agència Tributària ha iniciat la segona fase de la macrooperació que va llançar el juliol contra el frau fiscal i el diner negre en el sector de l’oci nocturn i aquest mateix dijous ha procedit a l’entrada i registres de dues discoteques més a Eivissa.

Aquests escorcolls s’estendran a d’altres locals d’oci nocturn. Ushuaia pertany al grup turístic d’Abel Matutes, del qual també s’han escorcollat les oficines que té el grup a l’Illa Pitiüsa. En l’operació llançada el juliol també es van escorcollar a Eivissa les discoteques Space i Privilege.

En la segona fase d’aquesta operació contra el frau fiscal funcionaris d’Inspecció, de Vigilància Duanera i del Departament d’Informàtica de l’Agència Tributària investigaran diverses desenes de societats al llarg dels pròxims dies.

El mes de juliol passat més de 500 agents i funcionaris de l’Agència Tributària van escorcollar en un parell de dies més d’un centenar de societats propietàries de discoteques i pubs de gran mida en una ‘macrooperació’, anomenada ‘Chopin’, contra el frau fiscal i les vendes en negre que es va estendre per 11 comunitats autònomes.

Fruit d’aquests escorcoll, els funcionaris de l’Agència Tributària, que van començar les primeres tasques d’investigació al començament de l’any, van trobar programari de doble ús, que permet ocultar part dels ingressos percebuts i portar una comptabilitat paral·lela, així com grans quantitats de diner negre.

Les actuacions es van iniciar per personació de la Inspecció Tributària en les seus dels obligats tributaris amb la finalitat d’accedir directament a la documentació i informació comptable o auxiliar real, inclosos els sistemes informàtics de processament de la informació, així com l’estudi de la recaptació del dia i al funcionament ordinari dels sistemes informàtics d’emissió de tiquets, facturació i caixa.