Pacients amb fibromiàlgia lliuraran 500.000 firmes

0
Confederació Nacional de Fibromiàlgia

Confederació Nacional de FibromiàlgiaSuport a la ILP per millorar la seva protecció social

La Confederació Nacional de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, entitat membre de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), i l’Associació Unió i Força lliuraran aquest divendres al Congrés dels Diputats més de 500.000 firmes de suport a la iniciativa legislativa popular (ILP), promoguda per l’Associació Unió i Força, per a la protecció social d’aquests malalts.

L’objectiu de la ILP és la protecció sociolaboral, econòmica i de la salut, a tota Espanya, de les persones amb fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica-encefalomielitis miàlgica. Així, s’insta a la creació d’una legislació específica que doni visibilitat a la malaltia, al foment de la investigació a les universitats i la formació mèdica, així com a l’establiment d’equips especialitzats multidisciplinaris per a l’atenció dels pacients.

També, la ILP destaca la necessitat d’adaptar els llocs de treball, reconèixer la fibromiàlgia com a malaltia de discapacitat i agilitar els dispositius assistencials per a l’atenció al col·lectiu.

ABORDAR LA “SITUACIÓ D’ABANDONAMENT” DELS PACIENTS

Les persones afectades han estat les encarregades de recollir les firmes al carrer, perquè, d’una vegada per totes, s’abordi la situació d’abandonament que pateixen per part de l’Administració Pública”, ha comentat la presidenta de la Confederació Nacional de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, Rosario Rodríguez.

Aquesta iniciativa també ha obtingut el suport de nombrosos ajuntaments, així com de diputacions provincials en els acords dels quals s’ha obtingut la unanimitat dels diferents grups polítics.