Un aficionat a Diablo ofereix 40 dòlars al cofundador de Blizzard North per haver copiat il·legalment el videojoc fa 19 anys

Tornem a parlar de Blizzard després d’anunciar el primer curt d’Overwatch. Aquesta vegada el protagonista és Diablo, un dels videojocs més famosos de la dècada dels anys 90 i un dels títols que més va marcar a aquella generació.

Amb motiu de la GDC, un acte anual on San Franciscó esdevé seu del videojoc d’àmbit mundial durant uns dies (aquest any ha estat la data escollida per l’anunci del preu i la data de PlayStation VR), Blizzard ha realitzat una conferència sobre Diablo comandada per David Brevik, cofundador de Blizzard North.

Un cop acabada, Shivam Bhatt, un dels assistents, ha realitzat una pregunta a Brevik. Mentre responia, Bhatt ha tret 40 dòlars de la seva cartera (un preu similar al cost de Diablo quan es va estrenar l’any 1996) i els ha donat a David Brevik. El motiu és el següent: Shivam Bhatt va piratejar el videojoc l’any 1997. Ho descriu així:

Tenia 16 anys i el meu amic s’havia fet amb el seu primer lector de CR-R (1x). Tardaves 4 hores per copiar un videojoc o un disc musical, i els discs ja eren cars. Amb els amics, no sempre teníem els videojocs que volíem i vam aprendre a copiar-los. A la nostra època d’estudiants no teníem diners i la meva mare no m’hauria comprat un videojoc com Diablo.

Més endavant, Brevik també ha estat coneixedor de què l’amic de Bhatt que va copiar el joc ha mort de càncer. Segons Bhatt “la millor manera de rendir tribut al meu amic és agrair al creador de Diablo la possibilitat de tenir una passió tan compartida amb ell“. Més endavant, tots dos han manifestat la seva simpatia a Twitter.

Font: Kotaku