La PAH i l’APE denuncien que Endesa no compleix la llei contra la pobresa energètica

0

La PAH de Barcelona i l’Aliança contra la Pobresa Energètica han ocupat i precintat una oficina d’Endesa a Barcelona per denunciar els talls en els subministraments de llars en risc de pobresa energètica

 

Activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) han entrat avui a la seu d’Endesa, a la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, amb la consigna “precintem les oficines d’atenció al client d’Endesa per vulnerar la llei 24/2015“.

Aquestes dues entitats asseguren que la companyia continua tallant subministraments a famílies, sense consultar la seva situació de vulnerabilitat i contravenint la llei que es va aprovar el juliol passat al Parlament de Catalunya, fruït d’una iniciativa legislativa popular de l’APE i la PAH per fer front a la pobresa energètica i l’emergència habitacional.

L’Aliança assegura que les empreses se salten la llei “amb total impunitat” i denuncien que no hi ha respostes per part de l’administració. És per això que aquest dijous han tornat a reclamar que la Generalitat, amb una carta que han entregat a Presidència, faci servir els mecanismes que li dóna la llei i sancioni les companyies.

També reclamen a la Generalitat la signatura d’un conveni amb les companyies elèctriques per tal que es facin càrrec dels deutes en les factures de subministraments pendents. “Si no, la norma no tindrà els efectes que persegueix“, asseguren les promotores de l’acció d’avui.

Per la seva banda, Endesa ha assegurat a BTV que a les oficines d’atenció al client s’han habilitat finestretes específiques per atendre casos de pobresa energètica. La companyia també nega que es talli la llum a persones que disposen d’un informe de vulnerabilitat fet pels serveis socials.