Palestins incendien la Tomba de Josep a Cisjordània

0
palestina
@twitter
palestina
@twitter

A la localitat cisjordana de Nabulus

Centenars de joves palestins palestins han incendiat aquesta passada matinada el lloc on suposadament descansen les restes mortals del patriarca bíblic Josep a la localitat cisjordana de Nabulus, i que visiten habitualment els pelegrins jueus, tot i que no hi ha hagut víctimes a lamentar, segons han informat alts responsables israelians després de rebre confirmació del succés per part de funcionaris palestins.

Els assaltants van irrompre al recinte a primera hora d’aquesta matinada armats amb còctels Molotov que van llançar contra alguns dels edificis que descansen sobre la tomba del patriarca, en particular el reservat per a l’oració de les dones, segons informen mitjans israelians.

Les forces de seguretat palestines s’han vist obligades a fer ús de les seves armes de foc per dispersar els manifestants mitjançant trets a l’aire, mentre una unitat de bombers intentava contenir les flames, segons han descrit el coordinador d’Activitats del Govern Israelià als territoris (palestins), el general Yoav Mordechai, així com el general de brigada David Menachem, director de l’Administració Civil d’Israel.

El temple descansa als peus de la Muntanya Gerizim de Nabulus i prop del camp de refugiats de Balata.

DIA DE LA IRA

Com ha fet cada setmana de l’últim mes, el moviment islamista palestí Hamas ha declarat divendres com a dia de la ira en protesta contra Israel i en el marc de violència deslligada a la regió.

S’esperen, en aquest sentit, enfrontaments en diferents punts de Cisjordània: Ramallah, Betlem, Nabulus i Hebron, així com a Jerusalem Est, on els enfrontaments esclataran, molt probablement, després de les oracions de migdia.