La cantant ha decidit escriure una novel·la familiar ambientada al segle XX

L’artista Paloma San Basilio fa el salt a la novel·la amb una història d’una saga familiar de Cadis al segle XX amb el títol d‘El océano de la memoria‘ (Suma), en què la jove Alba serà testimoni del pas d’anys convulsos per a l’Espanya de postguerra.

Segons ha explicat la mateixa San Basilio, es tracta d'”un relat romàntic” en què decideix donar-li veu a la dona a una Espanya de postguerra. “Hi ha bastants feministes perquè jo sóc dona i intento reflectir situacions de persones en un context determinat i en què mantenen una dignitat vital”, ha assenyalat en roda de premsa.

En qualsevol cas, tot i reconèixer que la història s’ha construït en part per records o testimonis de gent pròxima, San Basilio ha aclarit que ella no va patir aquestes convencions contra la dona. “Jo vaig pertànyer a una família tolerant i sense censura, hi havia confiança en cada fill”, ha destacat.

Alba, primogènita d’una de les famílies de cellers amb més solera de Cadis, neix l’any 1936 i anirà superant les dificultats d’una vida complicada al costat de set germans i que la portarà a altres països com Mèxic o Colòmbia.

La cantant ha explicat que aquest personatge podria tenir molt de la seva germana, si bé recorda que darrere d’aquesta novel·la també hi ha un procés de documentació amb una important part obtinguda de l’arxiu del ‘Diario de Cádiz. El resultat és una obra amb “un 100% de passió, un 30% de memòria i un 75% de sentiment”.

Font: EP