La Universitat de Michigan crea pantalles de braille que ofereixen informació més complexa als invidents

Des de la Universitat de Michigan arriben notícies del desenvolupament de nous panells per adaptar dispositius electrònics per a persones que no poden veure o tenen problemes de visió.

Es tracta d’un panell conegut com a “pantalla braille” i permet que el sistema representi símbols braille perquè el lector pugui tocar i palpar per a la seva possible lectura. Aquests símbols s’aconsegueixen gràcies a l’ús de microfluids.

Reducció d’espai respecte al sistema actual

Els panells braille que existeixen en l’actualitat basen el seu funcionament en un sistema mecànic, empenyent piles a la superfície per formar paraules i frases, per això necessiten un espai considerat. Amb aquesta nova tècnica es guanyarà molt espai, aconseguint així un dispositiu més prim, lleuger i portable.

Pantalla braille

Per a això, el dispositiu utilitzaria líquid o aire per omplir petites bombolles aconseguint formar un text i mostrant informació més complexa.

Es podrà representar imatges en relleu i gràfics

La pantalla Braille de la Universitat de Michigan té una mida de 8 polzades (semblant a una tauleta) i és capaç de representar fins a 10.000 punts, gràcies a això es poden arribar a representar imatges, fulls de càlcul, gràfiques en relleu per a una millor percepció i qualsevol altre tipus d’informació.

Pantalla braille

“Les persones cegues en l’actualitat només tenen accés a una sola línia de text en aquests dispositius digitals”, va dir Alexander Russomanno, que està treballant en el projecte.

“No pots fer gaire amb una sola línia, és difícil de llegir per a una persona, tampoc pots fer coses com gràfics o fulls de càlcul o qualsevol tipus d’informació distribuïda espacialment.”

Asseguren també que aquesta pantalla Braille pot ser portada a un altre tipus de dispositius, de manera que el seu funcionament no es limitaria i i podria veure’s expandit.

El preu d’aquesta pantalla braille rondaria els 1.000 dòlars, uns 920€ al canvi, un preu bastant assequible tenint en compte tot el que pot arribar a oferir.