El papa Francesc, vestit amb el pal·li símbol del pastor, ha proclamat santa la Mare Teresa de Calcuta davant de milers de fidels congregats a la Plaça de Sant Pere

A les 10.25 ha començat la Processó d’Ingrés i Francesc ha arribat a l’altar des del sagrato. La missa en llatí ha estat precedida per la coronilla de la Divina Misericòrdia, que es recita utilitzant el rosari, i per cants interpretats pel cor oficial de la Capilla Sixtina.

Diverses delegacions oficials participen en aquesta celebració solemne entre les quals destaca la delegació oficial espanyola encapçalada per la Reina Sofia que ha arribat als seus seients situats a les primeres files de la plaça de San Pere a l’esquerra de l’altar amb un vestit blanc i sense mantellina.

La Reina Sofia s’ha acollit a la dispensa papal que permet que les reines catòliques vesteixin de blanc, un privilegi que només unes poques dones tenen en el món. Només les reines d’aquesta religió poden vestir de blanc davant del pontífex, mentre que els presidents, ministres i altres personalitats que tinguin trobades amb el màxim responsable de l’Església catòlica deuen fer-ho de rigorós negre.

Segons han informat a Europa Press fonts de la Casa Real, la Reina que ha elegit una vestit “senzill”, porta una medalla que li va regalar en vida la Mare Teresa amb la insígnia de les Missioneres de la Caritat. La delegació espanyola la completen la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i el ministre d’Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo.

L’acte ha començat amb el cant de la Lletania dels Sants i, a continuació, el prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato, ha fet tres peticions al Pontífex perquè inscrigui a la beata Teresa de Calcuta en el llibre dels Sants. Primer ho demana amb “gran força”, una vegada més amb “major força” i, finalment, amb “grandíssima força”.

A continuació, el Sant Pare ha exercit tota la seva autoritat com cap de l’Església universal a través d’una oració i ha pronunciat la fórmula de canonització: “En honor de la Santíssima Trinitat, per l’exaltació de la fe catòlica i l’increment de la vida cristiana, amb l’autoritat del nostre Senyor Jesucrist i dels sants apòstols Pere i Pablo, després d’haver reflexionat llargament i invocat l’ajuda divina i escoltant el parer de molts dels nostres germans bisbes, declarem santa a Teresa de Calcuta“. Després, s’ha portat fins a l’altar la relíquia de la beata.