‘El Confidencial’ i La Sexta incriminen Messi de muntar juntament amb el seu pare una xarxa de frau fiscal a Panamà un dia després que Hisenda l’acusés d’evadir més de quatre milions d’euros

El frau fiscal persegueix Leo Messi. O a l’inrevés. Amb el judici pendent per frau fiscal contra ell i el seu pare que se celebrarà el proper 31 de maig -tres dies després de la final de la UEFA Champions League-, la polèmica acompanya de nou el futbolista del FC Barcelona.

Segons les investigacions del Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació i del rotatiu alemany ‘Süddeutsche Zeitung’ Messi va posar en marxar una societat offshore hores després que l’Agència Tributària l’acusés de crear una xarxa societària per ocultar els seus drets d’imatge i així evitar pagar els corresponents impostos.

Els documents proven que el 13 de juny del 2013, un dia després de saber que l’argentí havia evadit 4’1 milions d’euros, Messi i el seu pare, Jorge Horacio Messi, van constituir a través d’un despatx d’Uruguai una societat a Panamà -paradís fiscal- per seguir facturant els seus drets d’imatge de manera il·legal.

Abreu, Abreu & Ferres, bufet uruguaià, va iniciar el 13 de juny del 2013 els tràmits pertinents per adquirir la societat panamenya Mega Star Enterprises Inc, empresa creada per Guardia & Co el vuit de febrer del 2012. No obstant, la mercantil no tenia cap activitat des del seu naixement.

Malgrat Guardia & Co va fundar la societat, Leo Messi i el seu pare figuren com els propietaris. Així ho prova un document enviat per Abreu, Abreu & Ferres a Mossack Fonseca -un prestigiós bufet panameny reconegut per les grans fortunes internacionals per la seva capacitat a l’hora de crear societats offshore amb presència en els principals paradisos fiscal- el 23 de juny del 2013.