Una investigació internacional destapa la implicació de polítics i altres personalitats amb empreses ‘offshore’ a Panamà

Caps d’Estat retirats, en exercici, polítics, esportistes, empresaris, conegudes figures de la cultura… més d’un centenar de persones de tot el món estan implicades en l’escàndol conegut com els Papers de Panamà, una investigació periodística internacional que a Espanya van fer públiques aquest diumenge La Sexta i El Confidencial.

En aquests documents destaquen el nom de Leo Messi –i altres esportistes i dirigents com Michel Platini-, a banda de la germana de l’anterior rei, Pilar de Borbón, que administrava una societat offshore des del 1974 i que va tancar el 2014, curiosament només una hora i mitja abans que el seu germà, Joan Carles I, abdiqués públicament del seu càrrec com a monarca.

A nivell internacional, la publicació d’aquests Papers –que tindran ampliacions amb més informació durant els propers dies- impliquen a actuals caps d’Estat, com Mauricio Macri, president d’Argentina, amb una societat offshore no declarada, així com el rei de l’Aràbia Saudita, Salman Bin Abdulaziz –des de les quals va comprar iots de luxe- i l’actual president d’Ucraïna, Petró Proshenko.

Altres persones relacionades amb l’elit política –com el pare de David Cameron o el fill de l’ex secretari general de l’ONU, Koffi Anan- també estan implicats en aquest escàndol que monopolitza les portades dels diaris de tot el món.

Compartir
Article anteriorVÍDEO | Un home amenaça els Mossos amb un ganivet
Article següentEspanya va treure Panamà de la llista de paradisos fiscals
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]