La paraula ‘podem’ serà al nom de la confluència Podemos-IU

0
Alberto Garzon Pablo Iglesias
Alberto Garzón i Pablo Iglesias | Foto: Europa Press

Encara no se sap el nom oficial amb el que es presentaran Podemos i IU el 26J però des del partit d’Iglesias asseguren que el seu nom apareixerà

Podem i IU encara no han revelat el nom amb el qual batejaran la coalició electoral que conformaran per concórrer a les eleccions generals del 26 de juny, però diversos dirigents del partit morat han confirmat que en ell apareixerà la paraula ‘podem’, que ha estat habitual en les aliances d’anteriors cites electorals.

Els líders de Podem i Izquierda Unida, Pablo Iglesias i Alberto Garzón, respectivament, van anunciar dilluns que havien tancat un pacte per concórrer junts en la “segona volta” electoral de juny, però van deixar per més endavant els detalls sobre l’aliança, que van titllar de qüestions menors.

Sí es va donar a conèixer que un dels acords tancats consistia que es garantirà “la visualització de les imatges i logotips de cada organització en els materials de comunicació, campanya i paperetes de votació”. Iglesias ha informat un dia més tard que també estaran les sigles, però va continuar sense revelar el nom genèric de la coalició.

La denominació d’aquesta candidatura servirà, una vegada més, per determinar el grau de visibilitat dels socis de la coalició, en què a més de Podem i IU estarà Equo a nivell estatal i, de la mateixa manera que al 20 de desembre, Compromís a la Comunitat Valenciana; En Comú, ICV i EUiA a Catalunya; i Anova i EU a Galícia.

 

Divendres, data límit

De moment, les fonts consultades asseguren que la paraula ‘podem’ apareixerà en el nom. Pel que fa a la possibilitat que també aparegui la marca ‘Izquierda Unida’, el partit morat ha rebutjat des del seu naixement les anomenades “sumes de sigles”.

En tot cas, el misteri ha de resoldre’s abans d’aquest divendres, quan finalitza el termini per inscriure’s com coalició davant de la Junta Electoral Central per poder presentar candidatures sota aquesta fórmula per a les eleccions generals del 26 de juny.