Els Mossos d’Esquadra de Conca de Barberà investiguen un home i una dona com a presumptes autors d’un delicte de maltractament animal, després que un testimoni alertés dimarts passat que hi havia dos gossos abandonats des de feia dies i amb signes de desnutrició a la casa de la parella.

En un comunicat aquest dijous, la policia catalana ha explicat que una patrulla es va desplaçar a la casa, a Vilaverd, i va identificar els dos llogaters, de 21 i 32 anys i nacionalitat espanyola, que van mostrar el domicili.

La parella va declarar dimecres en la comissaria de Montblanc i actualment està en espera de comparèixer davant del jutge, quan siguin requerits.

Els agents van observar que l’habitatge estava en condicions insalubres, amb escombraries i brutícia, i van localitzar dos gossos amb evidents signes de debilitat i amb moviments psicomotrius danyats.

Els policies van sol·licitar ràpidament un veterinari perquè valorés l’estat dels animals i aquest va acreditar que era molt greu, perquè patien una forta desnutrició i deshidratació a més de tenir atròfia muscular per les males condicions en què vivien.