‘Parla, parla’

0
Fundacio Tapies|Diari Catala
Foto: FUNDACIÓ TÀPIES

El museu ‘Les Abattoirs’ de Toulousse recupera l’obra de Tàpies en l’exposició, ‘Parla, parla’

El museu d’art modern i contemporani Les Abattoirs de Toulousse (França) ha recuperat l’obra de l’artista català Antoni Tàpies en una gran exposició titulada ‘Parla, parla’.

Segons ha informat en un comunicat l’Institut Ramon Llull (IRL) –que ha col·laborat en l’exhibició al costat de l’Institut Francès i la Fundació Tàpies–, l’exposició és la més important que el museu francès dedica a Tàpies des de la seva mort el 2012.

Amb una selecció de 60 peces i comissionada per Olivier Michelon, ensenya tot el curs d’un dels principals artistes europeus de la segona meitat del segle XX, i es podrà veure des d’avui i fins al 22 de maig.

L’exposició és fruit d’un acord amb la Fundació Tàpies, que ha permès l’intercanvi temporal de col·leccions; això ha permès als públics de les dues institucions localitzar l’aparició i el desenvolupament de l’obra de Tàpies en el context de la redefinició de l’art produït en la dècada del 1950.

Des d’aquesta perspectiva es vol explicar la naturalesa experimental de l’obra de Tàpies, que té una extensió de més de mig segle.

L’exposició no segueix un fil cronològic, sinó que s’estructura en set recorreguts inspirats en una obra o conjunt i que deixarà al públic l’ocasió d’apreciar la força de l’experimentació en l’obra de l’artista català i el seu compromís constant amb la contemporaneïtat.

L’acord de col·laboració es completa amb la cessió per part dels [Abattoirs] d’unes 60 obres de les col·leccions d’Anthony Denney i Daniel Cordier, representatives de l’art informalista dels anys cinquanta a la Fundació Tàpies, que formen part de l’exposició ‘Documents d’acció‘, que la fundació acull fins al 22 de maig.