El Parlament planta cara al Constitucional

0
Raul Romeva corrupció
El conseller Romeva, al Parlament | Foto: Europa Press

El Parlament català rebutja acatar la suspensió de la Conselleria d’Exteriors promulgada pel TC

 

El ple del Parlament ha rebutjat amb els vots de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP dues mocions presentades per Ciutadans i el PP per acatar la suspensió de la Conselleria d’Exteriors, decretada pel Tribunal Constitucional ara fa unes setmanes. Coincideix aquesta votació amb la decisió que s’ha conegut aquest dijous de l’Advocacia de l’Estat de demanar al TC que declari nul el decret en el qual figura el canvi de nom de la conselleria liderada per Raül Romeva.

El líder del PP al Parlament, Xavier Garcia Albiol, considerava aquesta votació com un punt d’inflexió perquè ha obligat al Parlament a posicionar-se oficialment contra el TC i ha advertit que el resultat de la votació pot tenir repercussions judicials. Des de dilluns Albiol assegura que la negativa del Parlament a acatar una decisió del TC serà portada al govern espanyol

Per la seva banda, JxSí ha contestat als populars i a Ciutadans amb l’Estatut català, que segons la diputada Marta Pascal atorga competències en afers exteriors a Catalunya. Ha llençat també un dard cap a l’Estat, quan ha reclamat el dret de Catalunya a projectar-se a nivell internacional perquè, segons ella, “la marca Espanya no ven”.