El Parlament debatrà una part de la segona llei de desconnexió

0
JxSí i CUP acorden celebrar un referèndum
El Parlament de Catalunya | Foto: Europa Press

L’ordre del dia de la propera setmana al ple del Parlament inclou l’impuls d’una administració tributària pròpia a Catalunya i el pressupost de la Cambra

El ple del Parlament que començarà dimarts de la setmana que ve debatrà si admet a tràmit una part de la segona llei de “desconnexió” de JxSí i la CUP, sobre l’impuls d’una administració tributària pròpia per a Catalunya.  Així ho ha decidit aquest dimarts la Mesa i la Junta de Portaveus, que han inclòs a l’ordre del dia el debat d’un total de sis normes, a més d’abordar el pressupost de la Cambra per al 2017, que puja als 53,6 milions d’euros.

Aquesta segona llei de desconnexió aborda el “codi tributari de Catalunya” i els llibres primer, segon i tercer relatiu a l’administració tributària de la Generalitat de Catalunya, i serà admesa a tràmit amb els vots de JxSí i la CUP.  “És una llei molt important, és l’estructura d’estat econòmica més gran que tindrem” va explicar el juliol la diputada de JxSí Maria Senserrich, quan els sobiranistes van anunciar que portarien la llei al ple.

La llei es divideix en diversos llibres i la setmana que ve es debatran els tres primers: disposicions generals sobre el sistema tributari de Catalunya; l’agència tributària de Catalunya i la junta de tributs i , finalment, el consell fiscal i l’institut d’investigació fiscal i estudis tributaris. Les altres dues lleis de desconnexió que preparen JxSí i la CUP són les d’una agència de protecció social catalana, que va ser admesa a tràmit el juliol, i la de transitorietat jurídica, que encara es treballa en ponència i que no ha estat presentada.