El Parlament destitueix De Alfonso

0
Daniel de Alfonso
Daniel de Alfonso, a la oficina antifrau | Foto: Europa Press

Tots els partits, excepte el PP, han votat a favor de la destitució de De Alfonso per les converses amb el ministre Fernández Díaz

El Ple del Parlament de Catalunya ha aprovat la revocació del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel De Alfonso, després de l’escàndol de les converses amb el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz. Tots dos intentaven portar a terme un desprestigi a polítics independentistes i els seus familiars. Concretament, el ministre instava a De Alfonso a trobar escàndols a Convergència (CDC) i Esquerra Republicana (ERC).

Finalment, en el ple del Parlament de Catalunya, De Alfonso ha sigut destituït amb els vots favorables de JxSí, C’s, PSC i SíQueEsPot. En total, han sigut 121 vots a favor. Només el PP s’ha mostrat en contra, el que suposen 11 vots.

Els grups creuen que el fins ara director de l’Oficina Antifrau de Catalunya va cometre una “negligència notòria i greu en el compliment de les obligacions i deures del càrrec”. Per tant, creuen que De Alfonso va incomplir les seves funcions perquè va revelar informació a Fernández Díaz i es va subordinar a les seves ordres. Segons la Llei de l’OAC, el director de l’oficina “no ha de rebre institucions de cap autoritat”; cosa que, al seu judici, no ha passat i per això, han votat a favor de la destitució.

La setmana passada, De Alfonso va comparèixer davant de la Comissió d’Assumptes Institucionals de la Cambra. Segons ell, cessar-lo del càrrec era “sense causa legal ajustada a Dret”. La destitució no és l’únic problema de De Alfonso, ja que fins i tot, el PSC ha anunciat una querella contra ell per acusar el partit de ser l’autor de la filtració.