El Parlament escull Gimeno nou director de l’Oficina Antifrau

0

L’expresident del TSJC ha estat elegit director de l’OAC amb el suport de JxSí, CUP, PSC i CSQEP, mentre que C’s i PP s’han abstingut

 

 

Miguel Ángel Gimeno, qui va ser president del TSJC fins fa pocs mesos, ha estat escollit pel Parlament de Catalunya com a nou director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC). Des d’aquest dijous, Gimeno substitueix Daniel de Alfonso, qui va ser destituït per la cambra després de la publicació d’unes converses que havia mantingut amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, en les quals s’intentava treure ‘draps bruts’ dels partits i líders independentistes just abans de la consulta del 9N.

Gimeno ha estat escollit amb 98 vots a favor -JxSí, CUP, PSC i CSQEP- i 34 abstencions -C’s i PP-. Aquest suport ampli -no ha rebut cap vot en contra- és el que necessita Gimeno per encarar la nova etapa de l’OAC, marcada pel darrer escàndol de De Alfonso i les destitucions que la directora interina, Maite Masià, va ordenar durants el dies que va estar al capdavant de l’Oficina. “L’OAC no pot ser instrumentalitzada”, va defensar Gimeno durant la seva intervenció davant la Comissió d’Afers Institucionals, la mateixa que va ordenar la destitució del seu predecessor i que tenia el mandat d’avalar-lo.

Miguel Ángel Gimeno, als que alguns situen al voltant d’ERC, és un magistrat dels considerats progressistes, que durant la seva etapa al capdavant del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya -de 2010 fins a finals de 2015- va mantenir una bona relació amb l’expresident Mas i el Govern català. Amb una àmplia trajectòria com advocat i jutge, era un dels noms que més consens generava entre els diferents grups polítics.