El Parlament Europeu convoca un ple extraordinari

0
Martin Schulz
El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, a la seu de Brussel·les | Foto: Parlament Europeu

L’Eurocambra abordarà el resultat del referèndum al Regne Unit, que ha decidit sortir de la Unió Europea

El Parlament Europeu farà un ple extraordinari dimarts que ve per abordar el resultat del referèndum al Regne Unit sobre la seva permanència a la Unió Europea, on s’ha imposat l’opció d’abandonar el bloc comunitari, tal com ha anunciat el president de l’Eurocambra, Martin Schulz.

“El Parlament Europeu ha decidit reunir-se dimarts a les 10 hores en sessió plenària per adoptar una resolució analitzant el resultat del referèndum d’avui, descrivint els següents passos que han de prendre les institucions europees i el Parlament Europeu en si mateix”, ha apuntat en una compareixença de premsa després de reunir-se amb els líders dels grups parlamentaris.

El polític alemany ha admès la seva tristesa per la victòria a favor del ‘Brexit’, però ha assenyalat que és una “expressió sobirana de la voluntat dels votants”. “És un moment difícil per a les dues bandes, la UE i El Regne Unit”, ha declarat.

A més, Schulz ha subratllat que l’Eurocambra està “preparada” per contribuir amb tots els mitjans dels quals disposa a favor d’un “procés constructiu”. Alhora, ha assegurat que els líders dels grups parlamentaris han ressaltat la necessitat de garantir l’estabilitat tant de la UE com de Londres.