abusos
El Col·legi Maristes de Sants - Les Corts. Foto: Ajuntament de Barcelona

La proposta l’han presentat el PSC i SíQueEsPot per presentar-se en tots els casos d’abusos sexuals a nens i joves, “començant pel cas dels Maristes i el dels abusats per la productora pedòfila”.

JxSí és l’únic grup que ha votat en contra d’aquesta iniciativa, mentre que la resta de grups s’ha mostrat a favor en una votació polèmica: en un primer intent, el PP s’ha abstingut, el que havia produït un empat tècnic -62 ‘no’ de JxSí, 11 abstencions del PP i 62 ‘sí’ de la resta de grups-.

En una segona votació, el PP ha apostat per votar a favor i alinear-se amb l’oposició, inclosa la CUP, i ha deixat sol a JxSí malgrat que havien pactat que es recolzarien en aquest apartat, segons fonts parlamentàries.

Les dades de la UE apunten que un mínim d’un de cada cinc menors de 16 anys a Catalunya pateix abusos sexuals, les conseqüències dels quals són greus i els afecten física i psicològicament.

A més de la personació com a acusació popular en casos d’abusos a menors, la resolució inclou mesures per millorar el benestar de nens i joves, entre les quals destaca instar al Govern a presentar aquest any un calendari de desplegament total de la Llei de drets i deures de la infància i adolescència, i presentar en quatre mesos un estudi d’implantació d’un projecte contra el bullying en escoles.