El Parlament vota aquest dimecres la destitució de De Alfonso

0
Daniel de Alfonso Parlament
Daniel de Alfonso en la seva compareixença a la comissió d'afers institucionals | Foto: Parlament de Catalunya

Tots els partits amb l’excepció del PP votarà a favor de la destitució del director de l’Oficina Antifrau per les converses amb Fernández Díaz

El director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel De Alfonso, serà destituït del seu càrrec pel ple del Parlament aquest dimecres. Tots els grups polítics excepte el PP votaran per aprovar la revocació de De Alfonso al·legant que el director de l’OAC ha incorregut en una negligència notòria i en el compliment de les seves obligacions i deures en el càrrec.

Aquesta acusació va arribar en plena campanya electoral del 26J quan el diari Público va fer públiques unes converses amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, on es plantegen estratègies per investigar partits i líders de CDC i ERC, alhora que conspiren per fer fora Artur Mas de la presidència de la Generalitat i de Convergència -les converses es van mantenir un mes abans de la consulta del 9N-.

El PP serà l’única formació catalana que no censurarà De Alfonso, tot i que el partit que al Parlament lidera Xavier García Albiol ha de decidir encara el sentit del seu vot entre l’abstenció o mostrar-se en contra de la revocació.

El cessament del director d’Antifrau pot aprovar-se en primera votació per tres cinquenes parts del Ple, o a segona votació per majoria absoluta, però el consens ampli al voltant a qui ha de deixar el càrrec farà que s’aprovi a la primera.

De Alfonso va comparèixer la setmana passada davant de la Comissió d’Assumptes Institucionals de la Cambra, on va reivindicar la seva feina al capdavant de l’oficina i va criticar que la decisió de cessar-lo del càrrec era “sense causa legal ajustada a Dret”.

En paral·lel a la revocació, diversos partits ja han emprès accions legals per aquest tema: ERC i CDC han anunciat querelles contra el ministre, i el PSC contra De Alfonso per haver acusat els socialistes de ser els autors de la filtració.

 

Compartir
Article anteriorMas, Rigau i Ortega, cridats a judici pel 9N
Article següentIsidre Fainé deixa la presidència de CaixaBank a Jordi Gual
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]