JxSí ha deixat clar que votarà en contra de dos dels vuit punts de la moció independentista consensuada amb l’esquerra alternativa

Aquest dijous el ple del Parlament vota la moció independentista presentada per la CUP i que finalment ha estat consensuada amb Junts pel Sí per poder ser aprovada i presentada davant el ple. L’esmena comuna conserva els punts substancials de l’original de la CUP, que ratifica els objectius de la declaració del 9 de novembre –i que està suspesa pel Tribunal Constitucional-.

Pel moment, això sí, la sessió en la que s’ha de debatre la moció està suspesa degut a la petició de l’oposició de que la Mesa estudiï l’adecuació d’aquesta moció a la legalitat i han demanat que s’impossibiliti el debat i la votació d’aquesta proposta.

Respecte la moció que la CUP va presentar fa unes setmanes, JxSí ha matitzat el punt on es feia una crida a desobeir el Tribunal Constitucional. Aquest punt passa de demanar “no atendre el contingut de la sentència” del TC a ratificar “la ferma voluntat de seguir portant a terme les actuacions necessàries previstes i aprovades per aquest Parlament”, limitant-se a reiterar “els objectius continguts de la declaració 1/XI del 9 de novembre”.

Els vuit punts que conformen l’esmena que es vota aquest dijous –la moció original de la CUP contenia només sis- s’han d’aprovar per separat. Sis d’aquests punts han estat consensuats per ambdues formacions i no haurien de plantejar gaires problemes. Els altres dos, en canvi, difícilment seran aprovats.

Aquests dos punts són els que parlen del paper dels funcionaris públics i el dels Mossos. Els punts tres i quatre, respectivament, demanen als funcionaris públics i als Mossos d’Esquadra a desobeir els requeriments de les “institucions no democràtiques de l’Estat espanyol”. JxSí ja ha deixat clar que no donarà suport a aquests punts.

 

Compartir
Article anteriorIslàndia torna a donar exemple
Article següentDetinguda a Terrassa per conduir, sense carnet, una moto robada
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]