Parlen Alonso, Vettel i Hamilton després dels lliures al Gran Premi de Rússia a Sochi

0
Vettel
EP: Vettel
Vettel
EP: Vettel

Vettel (Ferrari): “La primera impressió és que el cotxe rendeix bé”

El pilot alemany Sebastian Vettel (Ferrari) va reconèixer que no van poder treure gens en clar per usar “en el cap de setmana” després que tinguessin una atrafegada jornada d’entrenaments lliures en el Gran Premi de Rússia, encara que la seva “primera impressió” és que el seu cotxe rendeix “bé”.

“Avui vam aprendre algunes coses, però gens que realment puguem usar per al cap de setmana. La primera impressió és que el cotxe està bé, però no puc dir molt més, ja que no vam tenir massa acció en la pista”, va apuntar Vettel en declaracions facilitades pel seu equip.

El tetracampió del món va lamentar que no poguessin “rodar massa” al matí perquè “algunes de les corbes” tenien el combustible vessat per un camió i “va portar un temps netejar-ho”, mentre que a la tarda “va començar a ploure” i s’espera que la carrera del diumenge serà “en sec”.

En general no serà fàcil aconseguir el ritme adequat perquè la pista tindrà demà se sentirà com el dijous, amb poc ‘grip’. Habitualment, usem els divendres per posar goma en la pista, però avui no va ser possible”, va sentenciar.

Fernando Alonso
EP: McLaren

Alonso: “Sembla que el motor nou dóna el que esperem”

“Ha estat un dia una mica menys productiu per la pluja i per les poques voltes que hem pogut donar en sec. En el nostre cas ha estat per provar el motor nou i donar les voltes suficients per calibrar-ho i veure com anava, que sembla que dóna el que esperem, i això són bones notícies”, va assenyalar Alonso als mitjans després dels entrenaments lliures.

L’asturià va aclarir que no té una “comparació tan clara” entre aquest nou motor i l’anterior usat a Suzuka per tenir “una sensació concreta”, mentre que va lamentar que la pluja evités comprovar com es comportava respecte al segon motor que van usar en la segona tanda. “Tenim dades i la telemetria, però sembla que té aquesta potència extra que s’esperava d’ell i esperem que també aquesta fiabilitat extra perquè els d’abans no la tenien. Anem pel desè i esperem que aquest duri fins al final d’any”, va comentar.

Malgrat aquest canvi, sap que serà una carrera “difícil” perquè el motor nou l’hi guardaran fins al Gran Premi dels Estats Units on creu que tenen “més possibilitats” i sortiran “sense penalitzar”. “Ha estat menys que a Spa, que eren 55″, va bromejar sobre la seva sanció de 35 llocs. “En la qualificació donarem poques voltes i tractarem d’aconseguir la millor posició possible, però la carrera és la prioritat”, va admetre.

Per això, en els tercers lliures, faran “un programa diferent del normal, provant pneumàtics en condicions de carrera”. “No sé l’estratègia definitiva, imagino que a una parada com gairebé tots perquè no hi ha molt a inventar. Intentarem fer la tanda el més llarga i posar els supertouper al final”, va subratllar.

“Intentarem fer la millor carrera possible sabent de les nostres limitacions. Tant de bo estiguem aprop dels punts, però sortint últims necessitem una mica de sort i ajuda dels altres cotxes. Anem a intentar gaudir-la, és la 250 i l’equip ha tingut diversos detalls amb mi i tant de bo que ens puguem divertir”, va afegir.

En la carrera competirà amb el motor de la segona tanda, amb el qual va donar unes voltes “per calibrar-li”. “El programa està completat, però queden coses per fer, sobretot pels pneumàtics, de cara a la carrera, i en les tandes llargues per la penalització”, va comentar.

Hamilton
EP: Mercedes Petronas

Hamilton: “No hi ha molt a aprendre d’aquest divendres”

El pilot britànic Lewis Hamilton (Mercedes) ha assegurat que “no hi ha molt a aprendre” de la jornada d’entrenaments lliures d’aquest divendres en el Gran Premi de Rússia, marcada per la reducció de la primera sessió pel vessament de combustible d’un camió encarregat d’escombrar l’asfalt i per la pluja en la segona.

“Avui vam haver d’asseure’ns i esperar. Esperem que la pluja es detingués. Vam aprendre alguna cosa avui en sortir i provar el aleró, ens va donar una mica d’informació de l’única volta que vam donar. Des del meu punt de vista, no hi ha molt a aprendre d’avui”, va assenyalar a la conclusió de la jornada.

El bicampió del món de Fórmula 1, que no va marcar temps en la segona sessió, no es va mostrar preocupat per la falta de rodatge. “No estic preocupat pel d’avui perquè tothom està igual, així que espero que demà i el diumenge siguin millor quant al temps. Tenim confiança en el cap de setmana i descobrirem més matí”, va concloure.