Parlon aposta per una bicefàlia al PSC amb Iceta

0
Nuria Parlon PSC Santa Coloma
Nuria Parlon, del PSC, atenent als mitjans | Foto: Arxiu

L’alcaldessa de Santa Coloma creu possible compartir amb Iceta la Secretaria del partit amb la candidatura a la presidència

La viceprimera secretària del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, suggereix una “lògica de bicefàlia” en la direcció del PSC amb Miquel Iceta. Parlon fa setmanes que sona com un dels pesos pesats dins el PSC i com una de les possibles claus del PSC en un futur pròxim en el que la formació s’ha de renovar i recuperar l’espai electoral que ara ocupa a Catalunya Podem.

En una entrevista a El País, Núria Parlon ha reconegut que té ganes de “parlar tranquil·lament amb Iceta” per conèixer el parer de l’actual secretari general envers la possibilitat de treballar conjuntament en bicefàlia. Parlon planteja la proposta en vista al congrés que el partit farà a finals d’octubre. Quan ha estat preguntada per si disputaria en aquest congrés la secretaria general a Miquel Iceta, l’alcaldessa de Santa Coloma ha comentat que preferiria ocupar la primera secretaria o la candidatura a la presidència a la Generalitat, “o a la inversa”.

Preguntada per aquestes declaracions de Parlon, la secretària d’organització del PSC, Assumpta Escarp, ha reconegut que “són molts els canvis que ha d’afrontar” el PSC al seu congrés, i “és en aquest context i debat” en el que s’emmarquen les declaracions de Parlon. Per aprofundir en aquests canvis, Escarp ha justificat que el congrés dels socialistes se celebri “quan s’acabin tots els processos electorals”.

 

Compartir
Article anteriorMor un home en precipitar-se d’un edifici d’un polígon
Article següentRecarregar smartphones amb l’energia de les plantes, una idea catalana
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]