Parrot presenta nous drones per a la temporada d’estiu

  0
  Parrot presenta nous drones per a la temporada d'estiu

  Parrot presenta nous drones per a la temporada d'estiu

  Parrot ha presentat els seus nous MiniDrones per a la campanya estiuenca

  Un total de 13 nous dispositius, dividits en cinc categories, que es posaran a la venda a la fi de juliol. Després de conquistar terra i aire amb més de 600.000 unitats a tot el món, ara van a pel mar amb una nova categoria.

  La idea de Parrot és la mateixa per la qual ja va apostar l’any passat: conjuminar drones i vehicles teledirigits gràcies als telèfons intel·ligents (es poden controlar amb terminals iOS i Android) i oferir-ho tot per un preu assequible (entre 99 i 199 euros, en funció del model). O, en altres paraules, una joguina que va més enllà.

  Amb aquesta nova generació de dispositius insisteixen en aquesta idea i tracten de dotar a les seves MiniDrones de personalitat amb els seus dissenys i característiques.

  Així, hi ha tres tipus de dron, en funció del mitjà pel qual es mogui: terra, aire o mar (qui diu mar, diu piscina, estany o tolla, clar). Les primeres versions dels dos primers –Jumping Summe i Rolling Spider– ja els provem al seu moment; les noves vénen a actualitzar-los amb noves funcions, si ben aquests no desapareixeran.

  Parrot presenta nous drones per a la temporada d'estiu

  D’aquesta manera, l’equip de terra fa dos fitxatges, anomenats Jumping Night i Jumping Race. Igual que el seu predecessor, són drones de dues rodes i un moll en la part posterior que els permet saltar fins a 80 centímetres, alguna cosa bastant útil a l’hora de terroritzar a un gat -ho sento, Carpanta- o traumatitzar a un nebot -ho sento, Nico-.

  El control és el més senzill i l’autonomia la més acceptable: fins a uns 25 minuts d’ús. Si no hi ha hagut canvis respecte a Summe (i no hauria de ser així), es tracta d’una aproximació bastant real.

  Com a novetat, els dos porten altaveu i micròfon incorporats (encara que per treure partit d’aquesta funció cal adquirir un perifèric addicional) i, a més, Night compta amb visió nocturna, mentre que Race té unes rodes més grans que donen major estabilitat i permeten aconseguir velocitats de fins a 13 km/h. Tots dos costen 199 euros.

  En l’aire estan els drones més econòmics, però també el principal problema: una autonomia desastrosa.

  Parrot assegura que aguanten fins a 10 minuts i fins que no els hàgim provat no podem dir que això no sigui cert, però si el model de 2014 és una referència, tenim un problema. Aquests deu minuts amb prou feines arriben a 4, la qual cosa unit a una corba d’aprenentatge que de tan complexa com és arriba a ser frustrant, resulta difícil aprendre a manejar-los (per allò que cal passar mitja hora per boxes cada poc temps).

  En qualsevol cas, els nous dispositius passen a cridar-se Airborne i tenen la seva versió Night (fins a 18 km/h, 9 minuts d’autonomia i 129 euros) i una altra anomenada Càrrec, que es pot utilitzar per transportar pilots o peces petites (mateixes característica i 99 euros).

  Parrot presenta nous drones per a la temporada d'estiu

  Finalment, Parrot s’ha passat a l’aigua -si l’any que ve no arriben els models foc i cor hi haurà persones que se sentiran molt decebudes- amb un dron bastant particular anomenat Hydrofoil.

  En realitat, es tracta d’un dels robots voladors -és a dir, no és submergible i Parrot va assegurar que és pràcticament impossible que bolqui-, que compta amb una estructura nàutica -recorda a un catamarà- que es llisca per l’aigua una vegada que comencen a girar les seves hèlixs.

  Pot arribar a aconseguir una velocitat de 5,4 nusos (que, com sap tothom, equivalen a uns 10 km/h) i 18 km/h en l’aire. Això sí, és el que menys autonomia té (7 minuts) i, de moment, únicament compta amb aquesta versió, que costa 169 euros.

  Parrot presenta nous drones per a la temporada d'estiu